Hoe de coronacrisis ook voor kansen zorgt op de arbeidsmarkt

We leven momenteel in onzekere tijden. Sinds begin 2020 heeft het coronavirus voor enkele grote veranderingen gezorgd wereldwijd. Mensen worden ziek, moeten thuisblijven en weten niet altijd waar ze aan toe zijn. En hoe loopt het af met de economie? Verlies ik mijn baan? Valt het allemaal wel mee? Dit zijn allemaal vragen waar veel werknemers mee zitten. En ondertussen lijkt het erop dat enkele hard getroffen bedrijven al maatregelen aan het nemen zijn. Bijvoorbeeld in de reissector, die door de coronacrisis zwaar is getroffen. Een groot aantal mensen is ondertussen dan ook al zijn of haar baan verloren. Denk dan bijvoorbeeld aan mensen met tijdelijke contracten, die net in dienst zijn. Deze mogen en moeten vaak het eerst de deur uit. Maar hoe zorgt dit nu voor kansen op de arbeidsmarkt?

Talent voor het oprapen
Zoals gezegd wordt er in deze coronacrisis door bepaalde bedrijven afscheid genomen van een hoop werknemers. Zeker in de komende maanden zal deze trend zich voortzetten. Dit betekent dat er een hoop talent op de arbeidsmarkt op zoek zal zijn naar een baan. Wanneer de coronacrisis straks goed en wel achter de rug is, biedt dit voor veel bedrijven en talenten een grote kans. Talent ligt aan de ene kant voor het oprapen voor bedrijven, terwijl je als talent zelf hierdoor ook een hoop nieuwe mogelijkheden hebt. Aan de ene kant zorgt een dalende economie dus voor paniek en onzekere tijden, maar aan de andere kant kan er uiteindelijk ook iets moois uit ontstaan. Ook in tijden van een coronacrisis en de bijbehorende economische crisis is er licht aan het einde van de tunnel op de arbeidsmarkt.

Hoe Cibus Digital een rol speelt tijdens de coronacrisis
Cibus Digital is een recruitmentbedrijf voor top marketingspecialisten. Dit houdt in dat wij ons richten op tijdelijke opdrachten voor de ZZP markt, op detachering en op werving & selectie. Zowel vanuit de kant van het talent als ook vanaf het standpunt van een bedrijf, helpen wij dus spelers op de arbeidsmarkt verder. Tijdens en na de coronacrisis is dit nodig, want de arbeidsmarkt wordt flink door elkaar geschud.

Als arbeidskracht
Ben je als arbeidskracht dus op zoek naar een nieuwe kans na deze lastige periode? Dan gaat Cibus Digital voor jou op zoek naar een juiste locatie voor detachering of naar tijdelijke ZZP opdrachten. Wij staan namelijk in nauw contact met relevante bedrijven om beide partijen zo goed mogelijk aan elkaar te matchen. Zo ben je binnen de kortste keren weer aan het werk en laat je de coronacrisis achter je.

Als bedrijf
Ben je als bedrijf zijnde op zoek naar nieuw talent dat dankzij de coronacrisis voor het oprapen ligt? Ook dan heb je met Cibus Digital de juiste partner gevonden. Wij halen talent in huis dat dankzij de coronacrisis onverhoopt zonder baan zit, terwijl de kwaliteiten wel aanwezig zijn. Zo zet je als bedrijf heel gericht stappen richting groei, met de juiste arbeidskrachten. Ook uit een lastige periode blijf je zo als bedrijf gefocust om er toch voordeel uit te halen.

Deel dit artikel
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Lees meer blogs

Arbeidsmarkt

Scheidt Corona kaf van het koren in recruitment markt?

Afgelopen week kreeg ik een belletje van een collega recruitmentbureau. Ze vertelde me dat ze dé ideale kandidaat hadden gevonden voor een openstaande vacature. Wij staan altijd open voor een dergelijke aanbeveling, maar het baarde ons wel zorgen dat deze kandidaat zo naar ons werd doorgestuurd. Waarom? Het collega recruitmentbureau had geen enkele kennis van onze organisatie, functie en onze behoefte. Aansluitend hebben we de kandidaat gebeld en met een telefoontje werd duidelijk dat de kandidaat zelf van niets afwist (het netwerk is soms heel klein). En dat is exact het punt waar wij ons zorgen over maakte. Kandidaten zijn al langer een gebruiksvoorwerp geworden, waarbij Cv’s worden doorgeschoven zonder inhoudelijk met de kandidaat in gesprek te zijn.