Afgestudeerd in de corona crisis: wat nu?

Waar ik een paar weken geleden nog enthousiast solliciteerde, is dat nu wel anders. De wereld staat op z’n kop. Aan de ene kant ben ik bezorgd om mijn toekomst en inkomen, maar aan de andere kant wil ik -vooral in een situatie als deze- alles doen om te helpen! Hoe moet dat verder?

Een baan zoeken tijdens de corona crisis?

Ja, daar sta ik dan: met een vers diploma op zak in een wereld waar je bijna letterlijk geen kant op kunt. Als je in de zorgsector afstudeert is de werkgelegenheid ruim, maar voor mij en veel anderen geldt dat helaas niet.

Wat voor banen zijn er op het moment wel? In enkele vakgebieden zoals productiewerk zijn er opties. Misschien is het ook goed om verder te kijken. We zijn natuurlijk pas net in de crisis beland en bedrijven zoeken nog naar manieren om zich aan te passen aan de situatie.  Daar zie je het begin al van: restaurants stappen over op een bezorgservice en bioscopen bieden de optie om de nieuwste films direct thuis te kunnen kijken. Het zou me dan ook niet verbazen als steeds meer bedrijven met de tijd een nieuwe manier en werkwijze vinden! Hoe meer werkgevers een nieuwe twist vinden, des te meer kans dat zij daar de creativiteit van onze generatie goed bij kunnen gebruiken.

Toch een steentje bijdragen

In deze crisis vind ik het verschrikkelijk om machteloos toe te kijken. Er komen steeds meer zieken die hulp nodig hebben en ouderen hebben het ook alles behalve makkelijk. Is er niet een manier om werk te combineren met een helpende hand zijn? Deze vraag houdt me steeds meer bezig.

Ik wil in ieder geval graag de handen uit de mouwen steken. Iets nuttigs doen in plaats van nieuwswebsites afwisselen met Netflix. Het begint bij goed om me heen kijken en gaat over in kansen pakken. Hulpbehoevende mensen met bijvoorbeeld boodschappen helpen zou al een mooi begin zijn. 

Hopelijk kom ik vanzelf verder als ik daar eenmaal mee bezig ben. Een netwerk opbouwen is altijd goed! Aan de andere kant is er natuurlijk ook indirecte hulp, en dat is erg breed. Van oppas tot ICT kun je toch een steentje bijdragen. Denk er maar eens over na. Ik ga de komende tijd in ieder geval niet stilzitten!

Volg Roos in haar zoektocht of kan je wel wat extra ondersteuning gebruiken? Cibus Digital begeleidt jonge potentials zoals jij en Roos in onze zoektocht naar de arbeidsmarkt, met handige coachingstips en meer. Wil je hier meer over weten? Stuur dan een WhatsApp bericht of e-mail aan info@cibus-digital.nl

Deel dit artikel
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Lees meer blogs

Arbeidsmarkt

Scheidt Corona kaf van het koren in recruitment markt?

Afgelopen week kreeg ik een belletje van een collega recruitmentbureau. Ze vertelde me dat ze dé ideale kandidaat hadden gevonden voor een openstaande vacature. Wij staan altijd open voor een dergelijke aanbeveling, maar het baarde ons wel zorgen dat deze kandidaat zo naar ons werd doorgestuurd. Waarom? Het collega recruitmentbureau had geen enkele kennis van onze organisatie, functie en onze behoefte. Aansluitend hebben we de kandidaat gebeld en met een telefoontje werd duidelijk dat de kandidaat zelf van niets afwist (het netwerk is soms heel klein). En dat is exact het punt waar wij ons zorgen over maakte. Kandidaten zijn al langer een gebruiksvoorwerp geworden, waarbij Cv’s worden doorgeschoven zonder inhoudelijk met de kandidaat in gesprek te zijn.