Solliciteren in de corona situatie, hoe pak je dat aan?

Veel branches zijn ernstig geraakt door de huidige situatie in de wereld, maar op sommige plekken gaat het gelukkig ook goed. Dat geluk is met mij gedeeld, want ik heb een sollicitatiegesprek! In een wereld die zo snel verandert vertel ik hoe dit mij afgaat.

Vacatures vinden in deze tijden

Eerlijk is eerlijk, je moet maar net mazzel hebben dat er wel werk is in de branche waar je voor opgeleid bent. Het geluk bij het ongeluk is dan ook dat veel bedrijven zich snel aanpassen; van drive-ins tot online thuiswerken en contactloze service. Er kan steeds meer! Ik heb de zoektocht dan ook niet opgegeven, en dat heeft zich geloond.

Voorbereiden op een online sollicitatiegesprek

Ja, dan komt er dus een sollicitatiegesprek! Aan de ene kant voelt het minder persoonlijk om elkaar via een scherm te spreken, maar aan de andere kant voel ik me ook meer op mijn gemak zo. Ik zit natuurlijk gewoon op mijn eigen stoel in mijn eigen huis, waardoor ik automatisch wat meer ontspan.

Welke ruimte?

In de woonkamer videobellen vind ik eigenlijk het fijnst. De persoon waar je het gesprek mee voert kijkt natuurlijk rechtstreeks je huis in. Dat is wel persoonlijk, maar de woonkamer is ook de plek waar ik gasten ontvang. Het laat een stukje van mezelf zien, maar niet te intiem of te veel. 

Ik heb natuurlijk wel eventjes extra opgeruimd en een dimbare lamp neergezet. Misschien ligt het aan mij, maar ik vind het niet optimaal als voorbijgangers op straat lekker naar binnen kijken tijdens mijn sollicitatie. M’n gordijnen gaan half dicht zodat er nog wat licht binnen komt, en met de dimbare lamp zorg ik dat ik goed belicht en te zien ben.

De outfit

Wat trek je aan tijdens eens online sollicitatie? Dat gaf mij ook wat stof tot nadenken. De keuze viel uiteindelijk op een simpele blouse. Dat ziet er netjes uit, maar is niet te overdreven of afleidend. Het ziet er gewoon verzorgd uit. (De joggingbroek eronder verscheen niet in beeld, dus dat scheelt weer.

Niet dat een T-shirt er meteen onverzorgd uitziet, maar dat ziet er ook niet direct uit alsof je op jouw best wilt verschijnen. Zoek wel een goede balans, want té netjes komt misschien ook weer fake over. 

De laatste voorbereidingen

Zorg ervoor dat je camera op een stabiele plek staat! Ik heb wel eens mijn mobiel per ongeluk laten vallen. Dat was gelukkig geen sollicitatiegesprek, maar ik zal niet vergeten hoe amusant de persoon aan de andere kant mijn roze-hartjes-pyjamabroek vond. Vooral tijdens een sollicitatie wil je elke mogelijkheid om te blunderen uitsluiten.

Ik heb daarna nog even de internetverbinding gecontroleerd en met een vriendin het videobellen getest. Dat is wel een leuke tip, want zo spreek je elkaar toch even terwijl je je voorbereidt. Je merkt op die manier ook snel genoeg of je een geschikt plekje in huis hebt gekozen, de belichting goed is en of je wel goed verstaanbaar bent. Alleen maar voordelen!

Volg Roos in haar zoektocht of kan je wel wat extra ondersteuning gebruiken? Cibus Digital begeleidt jonge potentials zoals jij en Roos in onze zoektocht naar de arbeidsmarkt, met handige coachingstips en meer. Wil je hier meer over weten? Stuur dan een WhatsApp bericht of e-mail aan info@cibus-digital.nl

Deel dit artikel
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Lees meer blogs

Arbeidsmarkt

Scheidt Corona kaf van het koren in recruitment markt?

Afgelopen week kreeg ik een belletje van een collega recruitmentbureau. Ze vertelde me dat ze dé ideale kandidaat hadden gevonden voor een openstaande vacature. Wij staan altijd open voor een dergelijke aanbeveling, maar het baarde ons wel zorgen dat deze kandidaat zo naar ons werd doorgestuurd. Waarom? Het collega recruitmentbureau had geen enkele kennis van onze organisatie, functie en onze behoefte. Aansluitend hebben we de kandidaat gebeld en met een telefoontje werd duidelijk dat de kandidaat zelf van niets afwist (het netwerk is soms heel klein). En dat is exact het punt waar wij ons zorgen over maakte. Kandidaten zijn al langer een gebruiksvoorwerp geworden, waarbij Cv’s worden doorgeschoven zonder inhoudelijk met de kandidaat in gesprek te zijn.